Vrouwen van 55+ bestormen Facebook

facbook_thumb
Vrouwelijke 55-plussers bestormen Facebook natuurlijk niet écht. Maar er is wel een opmerkelijk grote stijging te bespeuren in het Facebook-gebruik van met name vrouwen boven de 55. Mannen blijven in dit segment een beetje achter. De stijging is met name in de laatste 120 dagen van 2008 onder de 55-plussers het grootst: 175,3 procent. Het blijkt allemaal uit deze cijfers van Insidefacebook.com, niet het meest betrouwbare onderzoeksinstituut, maar goed (via: MarketingCharts). Korte samenvatting van de cijfers : de jeugd zit al op Facebook, de ouderen komen er nu hard achteraan.

 

‘Overall, women now outnumber men in every age group on Facebook. In total, women now make up about 56.2% of Facebook’s US audience, up from 54.3% late last year. Women most outnumber men in the 18-25 and 26-34 age groups, where there are 1.4 females for every 1 male on Facebook.‘

facebook_users_thumb

De belangrijkste resultaten op een rijtje:

  • Facebook reporting nearly 45.3 million active US users in the last 30 days
  • Facebook growing in every age/gender demographic. Fastest growing segment: Women over 55, up 175.3% in the last 120 days.
  • Facebook growing faster with women than men in almost every age group. Women comprise 56.2% of Facebook’s audience, up from 54.3% late last year.
  • 45% of Facebook’s US audience is now 26 years old or older.